keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Ja mä vien sut Talvipuutarhaan.

Kuten olen jo useampia kertoja hehkuttanut, yksi Helsinkiin muuttamisen hyviä puolia ovat olleet kaikki lukuisat nähtävyydet ja loistava kulttuuritarjonta. Kuitenkin harmittavan usein ja hyvin helposti kotikaupunkiturismi jää rauhallisen koti-illan jalkoihin. Välillä onneksi tulee ryhdistäydyttyä ja toteutettua pitkään päässä muhineita kaupunkiretkiä. Hyvä esimerkki tästä on viime sunnuntainen retki Kasvitieteellisen puutarhaan.

Eläydyn usein voimakkaasti lauluihin, elokuviin, hyviin tv-sarjoihin ja kirjoihin. Usein minulle käykin niin, että on pakko päästä käymään paikoissa, joita mainitaan edellä mainituissa lähteissä. Tämä puutarhakäynti oli tästä ominaisuudesta hyvä esimerkki. (Talvipuutarhaan-Scandinavian Music Group)

Tulenkin luultavasti olemaan pulassa reilun kuukauden päästä New Yorkissa kaikkien elokuvista tuttujen paikkojen kanssa.

Joka tapauksessa, kasvihuoneilla oli hienoa. Ulkona paistava aurinko, vihreä ympäristö ja trooppinen ilma tekivät hyvää kesää kovasti odottavalle. Palmuhuone erityisesti oli hieno elämys, jopa niin hieno, että unohdin kokonaan ottaa siitä kuvia. Huoneeseen astuessa tuli samanlainen olo, kuin astuisi Suomen talvisesta ilmasta ja ilmastoidusta lentokoneesta keskelle lämmintä kesää ja kosteaa ilmaa.

Nyt sitten mietiskelemään seuraavaa elämystä. Ehkäpä suuntaan jonnekin korkealle.1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kuvat ei oikein nyt todista sitä tropiikkia mitä siellä oli, mutta voin todistaa että oli lämpösä paikka.