tiistai 7. lokakuuta 2008

Music sounds better with you

Ehkä olen jo alkanut kotiutumaan, koska päivittäisiä hämmästyksen ja ihmetyksen aiheita ei enää niinkään ilmaannu. Käväisin kotikaupungissa viikonloppuna ja vaikka kaikki tuntui kotoisalta ja turvalliselta, osasin kuitenkin iloita nähdessäni taas Töölönlahden, Kansallismuseon ja Sanomatalon junan ikkunasta. Ehkä kuitenkin jäin hieman kaipaamaan taas bussimatkalla keskustasta kotiin sitä, miten lyhyessä ajassa matka pienemmissä kaupungeissa taittuu.

Ehkä elelen jonkinlaista kuherruskuukautta Helsingin kanssa, koska jotenkin lähes kaikki tuntuu täällä taas niin kivalta. Pidän siitä miltä täällä on näyttänyt nyt syksyllä ja siitä että tapahtumia ja nähtävää riittää, vaikkakin vain harvoissa tulee käytyä.

Olen myös kiinnittänyt huomiota, miten monien suomalaisten kappaleiden sanoitusten tapahtumapaikat ovat useimmiten Helsingissä. Varsinkin jos katu, puisto tai rakennus mainitaan nimeltä, sijaitsee se useimmiten pääkaupungissa. Johtuukohan tämä musiikkimaailman keskittymisestä tänne suunnalle vai siitä, että kuuntelijoista suurin osa tunnistaa paremmin paikat Helsingistä kuin vaikkapa Lahdesta.
Joka tapauksessa näiden kappaleiden kuunteleminen on huomattavasti antoisampaa ja tunnelmallisempaa täällä. Ja jos joku haluaa testata, kannattaa kokeilla vaikkapa SMG:n tuotantoa.


(http://www.helsinkiopas.com/nahtavyydet/talvipuutarha.jpg)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Soitatko vielä banjoa? Hyvä kysymys tuo musiikin skenen keskittyminen. Nopeasti miettien ei kyllä siihen pahamaineiseen kotikaupunkiin monet lyriikat sijoitu.

Tuttu fiilis muuten tuo Helsinkiin palaaminen, nopeasti sinne kotiutuu. Kuin myös tänne kaupunkiin X. :)