keskiviikko 3. syyskuuta 2008

Koskettavia elämyksiä

Yksi hyvä syy kokeilla jälleen Helsingissä asumista oli ja on Suomen paras tai ainakin laajin tapahtuma- ja kulttuuritarjonta. Päätin olla lähtemättä etelän lomalle ja tutustua uuden kotikaupungin kulttuuritarjontaan ja elämyksiin. Juu, kulttuurikokemukseni ovat koostuneet lähinnä luottokortin väläyttelystä keskustan shoppailugallerioissa.

Ihan toivoton en kuitenkaan ole ollut. Kävin uusitussa luonnonhistoriallisessa museossa ja pidin kovasti sinne kootuista näyttelyistä. Näyttelyissä sai myös melko mukavasti hypistellä näytteillä olevia esineitä, mutta tietenkin kaikkein mielenkiintoisimmissa luki "älä koske". Muun muassa elämän historia näyttelyn lopussa olevan "jääseinän" materiaali jäi ikuisesti arvoitukseksi". Minä toiveikkaana ajattelin sen olevan ihanan kylmää ja sileää posliinia, ystäväni kuitenkin arveli sen olevan maalattua muovia. Mitä luultavimmin hän oli oikeassa. Muutaman kerran vedin sormeni viime hetkellä takaisin mielenkiintoisten luurankojen pinnalta. Kuinka utelias ihminen voikaan olla. Loputtoman. Mutta eiköhän se ole kaiken kehityksen edellytys.

Eilen oli musiikkitarjonnan vuoro. Kallion kirkon varjossa olikin oikein rattoisaa kuunnella keikkaa intiimissä tunnelmassa. Saatanpa toistekin käväistä kyseisessä paikassa. Ja paluumatkalla sai kulkea kolmatta linjaa takaisin...

Lisäksi tein tänään mukavan löydön. Tavallisessa Anttilassa myytiin LP-levyjä. Helsingissä varmasti riittääkin ostajia myös tälle levyformaatille. Ja tottakai tätä miellyttävää yllätystä oli pakko kannattaa, vaikka levyn ostamisessa ei kyllä ollut ihan samanlaista tunnelmaa, kuin pienemmistä liikkeistä ostaessa.Tällä kertaa itse ottamani kuva luonnonhistoriallisesta museosta.

2 kommenttia:

Anne-Mari kirjoitti...

Kiva lueskella tätä sinun blogia. Minulla rankka päivä takana, taidan lähteä vähän kiertelemään noita lähikauppoja ja sitten aikaisin nukkumaan.

Anne-Mari kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.